Thursday, 17 March 2011

RAPUH

 Dah dekat seminggu lebih tak post kat belog nie..
Bukan sibuk mana pun cuma tak ada idea nak taip kat sini..
Lelebih lagi tengah cuti semester nie, duduk kat umah tak g memane.
amat2 lah membosankan kalau duduk kat hostel bolehlah beborak dgn bdk bilik.
So, bagi mengisi masa2 yg lapang nie, so terlalu rajin mengadap lappy..
Bukan berchatting or berfacebook tapi berusaha mencantikkan lg belog kuh nie!
(erkk..cantek ke) lalalala~
Sambil2 tu, dgar lagu kt lappy dah muak dgr lagu kat lappy..
So apa lagi bukak lah "youtube" layan video dari kumpulan sixth sense.
Pastu ternampak pulak nama artis Opick dari Indonesia, try jugak la usha video tu..
Memang bestlah sebab berulangkali layan dan dengar video nie je..
Lagu yang mengisahkan seorang hamba kepada penciptaNYA..
 Korang try lah layan...then bg komen tau~

video
Detik waktu terus berjalan, Berhias gelap dan terang..
Suka dan duka tangis dan tawa, tergoris bagai lukisan..
Seribu mimpi berjuta sepi, hadir bagai teman sejati..
Diantara lelahnya jiwa, dalam resah dan air mata..
kupersembahkan kepadaMu, yang terindah dalam hidupku..
Meskiku rapuh dalam langkah, kadang tak setia kepadaMu..
Namun cinta dalam jiwa hanyalah padaMu..
Maafkanlah bila hati tak sempurna mencintaiMu..
Dalam dada ku harap hanya namaMu yang bertakhta..