Thursday, 17 March 2011

RAPUH

 Dah dekat seminggu lebih tak post kat belog nie..
Bukan sibuk mana pun cuma tak ada idea nak taip kat sini..
Lelebih lagi tengah cuti semester nie, duduk kat umah tak g memane.
amat2 lah membosankan kalau duduk kat hostel bolehlah beborak dgn bdk bilik.
So, bagi mengisi masa2 yg lapang nie, so terlalu rajin mengadap lappy..
Bukan berchatting or berfacebook tapi berusaha mencantikkan lg belog kuh nie!
(erkk..cantek ke) lalalala~
Sambil2 tu, dgar lagu kt lappy dah muak dgr lagu kat lappy..
So apa lagi bukak lah "youtube" layan video dari kumpulan sixth sense.
Pastu ternampak pulak nama artis Opick dari Indonesia, try jugak la usha video tu..
Memang bestlah sebab berulangkali layan dan dengar video nie je..
Lagu yang mengisahkan seorang hamba kepada penciptaNYA..
 Korang try lah layan...then bg komen tau~

video
Detik waktu terus berjalan, Berhias gelap dan terang..
Suka dan duka tangis dan tawa, tergoris bagai lukisan..
Seribu mimpi berjuta sepi, hadir bagai teman sejati..
Diantara lelahnya jiwa, dalam resah dan air mata..
kupersembahkan kepadaMu, yang terindah dalam hidupku..
Meskiku rapuh dalam langkah, kadang tak setia kepadaMu..
Namun cinta dalam jiwa hanyalah padaMu..
Maafkanlah bila hati tak sempurna mencintaiMu..
Dalam dada ku harap hanya namaMu yang bertakhta..

Tuesday, 8 March 2011

AWARD MENJADI FOLLOWER KE X00...

Mungkin sudah rezeki saya agaknya..
Ini lah hasil daripada masa lapang saya yang gemar berjalan-jalan dan usha belog orang lain.
Saya telah dinobatkan sebagai JUARA. Rasa macam mimpi jer.
Hahahah~ (ceiiittt, poyo ajer).
Actually, bukan juara menang lumba lari ke atau menang duit 1juta ke..
tapi saya menang sebab saya merupakan follower yang ke X00 (rahsialah heheh..).
Hebat tak? :)
Apa-apa pun "terima kasih kepada cik Farah"
sebab sudi hadiahkan saya
"Award, Cursor yang chumel sangat, icon shoutbox dan header yang hebat".
Tenkiu~
Inilah dia belog cik Farah tu...
So korang, rajin-rajinkan lah untuk usha belog dia. Klik Sini~ 

Ini pula AWARD yang saya dapat dari dia. Tq