Thursday, 17 March 2011

RAPUH

 Dah dekat seminggu lebih tak post kat belog nie..
Bukan sibuk mana pun cuma tak ada idea nak taip kat sini..
Lelebih lagi tengah cuti semester nie, duduk kat umah tak g memane.
amat2 lah membosankan kalau duduk kat hostel bolehlah beborak dgn bdk bilik.
So, bagi mengisi masa2 yg lapang nie, so terlalu rajin mengadap lappy..
Bukan berchatting or berfacebook tapi berusaha mencantikkan lg belog kuh nie!
(erkk..cantek ke) lalalala~
Sambil2 tu, dgar lagu kt lappy dah muak dgr lagu kat lappy..
So apa lagi bukak lah "youtube" layan video dari kumpulan sixth sense.
Pastu ternampak pulak nama artis Opick dari Indonesia, try jugak la usha video tu..
Memang bestlah sebab berulangkali layan dan dengar video nie je..
Lagu yang mengisahkan seorang hamba kepada penciptaNYA..
 Korang try lah layan...then bg komen tau~

video
Detik waktu terus berjalan, Berhias gelap dan terang..
Suka dan duka tangis dan tawa, tergoris bagai lukisan..
Seribu mimpi berjuta sepi, hadir bagai teman sejati..
Diantara lelahnya jiwa, dalam resah dan air mata..
kupersembahkan kepadaMu, yang terindah dalam hidupku..
Meskiku rapuh dalam langkah, kadang tak setia kepadaMu..
Namun cinta dalam jiwa hanyalah padaMu..
Maafkanlah bila hati tak sempurna mencintaiMu..
Dalam dada ku harap hanya namaMu yang bertakhta..

Tuesday, 8 March 2011

AWARD MENJADI FOLLOWER KE X00...

Mungkin sudah rezeki saya agaknya..
Ini lah hasil daripada masa lapang saya yang gemar berjalan-jalan dan usha belog orang lain.
Saya telah dinobatkan sebagai JUARA. Rasa macam mimpi jer.
Hahahah~ (ceiiittt, poyo ajer).
Actually, bukan juara menang lumba lari ke atau menang duit 1juta ke..
tapi saya menang sebab saya merupakan follower yang ke X00 (rahsialah heheh..).
Hebat tak? :)
Apa-apa pun "terima kasih kepada cik Farah"
sebab sudi hadiahkan saya
"Award, Cursor yang chumel sangat, icon shoutbox dan header yang hebat".
Tenkiu~
Inilah dia belog cik Farah tu...
So korang, rajin-rajinkan lah untuk usha belog dia. Klik Sini~ 

Ini pula AWARD yang saya dapat dari dia. Tq










Friday, 18 February 2011

Fiesta Hospitality SHCA 2011

Pada hari Khamis lalu berlangsungnya fiesta untuk School Hospitality in Culinary Art.
Dalam fiesta ini, saya masuk 2 acara iaitu 'competition untuk masakan western' 
dan 
kemudian final projek untuk subjek design B.
seawal pukul 6 pagi dah bangun then bersiap-siap dengan pakaian lengkap chef sebaiklah roommate pun majoriti budak-budak SCA.
ada geng nak bangun awal-awal. hehe~ (cover line)
'excited' dan berdebar-debar punya pasai sampaikan tidur pun tak lena. zzZzzZZ..
fiesta yang berlangsung seawal pukul 8pagi tapi pendaftarannya pukul 7.30pagi..

------------------------------------------

PENDAFTARAN "COMPETITION FOR WESTERN FOOD"
 
Mula-mula kena daftar untuk pertandingan masak dulu.
Lepas itu, kena daftar pertandingan untuk FINAL PROJEK PULAK.
Selesai je, saya kena datang balik tempat daftar pertandingan masak tadi.
Sebabnya acaranya bermula awal dan serentak..
agak kelam kabut jugak tapi sebaik my partner untuk final projek tak join sekali masuk pertandingan masak, so dia tolonglah cover & tengok-tengokkan apa yang patot.
Pertandingan pun bermula dan tamat pukul 11pagi.... 
 

PENDAFTARAN "COMPETITION FOR FINAL PROJECT DESIGN A & DESIGN B"

Pendaftaran yang berlangsung pada pukul 7.30pagi di Students Centre.
Selesai sahaja pendaftaran tersebut, kami perlu setup meja kami dan kemudian meletakkan final projek yang kami hasilkan tersebut.
 final projek yang saya & my group buat ialah WEDDING CAKE.
memang ramai sangat pencabar & agak tergugat sedikit.
sebab masing-masing ada kreativiti & bakat tersendiri.
so inilah antara hasil budak-budak Design B lakukan...

STYROFOAM


 
BUTTER SCULPTURE

 
PASTILLAGE 



Alhamdulillah akhirnya selesai jugak final projek.
so sekarang hanya tumpukan study sebab FINAL EXAM dah nak dekat. 


 

Sunday, 23 January 2011

HAPPY BIRTHDAY

Pejam celik, pejam celik..wahhh, saya dah bertambah umurnya~
pada 22 januari 2011 hari tue, saya dah berusia 22 tahun.
muda lg kan? hahaha :)
dan tarikh tu juga, adik kuh turut menyambut hari kelahirannya juga.
KAMI BUKAN KEMBAR!~
tapi dengan kuasa ALLAH, tarikh & bulan kelahiran kami sama, tahun jer lain.
HAPPY BIRTHDAY untuk diri ku dan adik.
Mekaseh kepada family kerana belanja makan, belikan hadiah dan kek.
Mekaseh juga buat teman-teman yang wish birthday..
Mekaseh juga yang tak terhingga kepada budak-budak bilik yang buat surprise birthday walaupun terawal 15 minit. :) hehehe
Thanx and love u all.. <3

 Hadiah dari kakak dan abang ipar