Friday, 18 February 2011

Fiesta Hospitality SHCA 2011

Pada hari Khamis lalu berlangsungnya fiesta untuk School Hospitality in Culinary Art.
Dalam fiesta ini, saya masuk 2 acara iaitu 'competition untuk masakan western' 
dan 
kemudian final projek untuk subjek design B.
seawal pukul 6 pagi dah bangun then bersiap-siap dengan pakaian lengkap chef sebaiklah roommate pun majoriti budak-budak SCA.
ada geng nak bangun awal-awal. hehe~ (cover line)
'excited' dan berdebar-debar punya pasai sampaikan tidur pun tak lena. zzZzzZZ..
fiesta yang berlangsung seawal pukul 8pagi tapi pendaftarannya pukul 7.30pagi..

------------------------------------------

PENDAFTARAN "COMPETITION FOR WESTERN FOOD"
 
Mula-mula kena daftar untuk pertandingan masak dulu.
Lepas itu, kena daftar pertandingan untuk FINAL PROJEK PULAK.
Selesai je, saya kena datang balik tempat daftar pertandingan masak tadi.
Sebabnya acaranya bermula awal dan serentak..
agak kelam kabut jugak tapi sebaik my partner untuk final projek tak join sekali masuk pertandingan masak, so dia tolonglah cover & tengok-tengokkan apa yang patot.
Pertandingan pun bermula dan tamat pukul 11pagi.... 
 

PENDAFTARAN "COMPETITION FOR FINAL PROJECT DESIGN A & DESIGN B"

Pendaftaran yang berlangsung pada pukul 7.30pagi di Students Centre.
Selesai sahaja pendaftaran tersebut, kami perlu setup meja kami dan kemudian meletakkan final projek yang kami hasilkan tersebut.
 final projek yang saya & my group buat ialah WEDDING CAKE.
memang ramai sangat pencabar & agak tergugat sedikit.
sebab masing-masing ada kreativiti & bakat tersendiri.
so inilah antara hasil budak-budak Design B lakukan...

STYROFOAM


 
BUTTER SCULPTURE

 
PASTILLAGE 



Alhamdulillah akhirnya selesai jugak final projek.
so sekarang hanya tumpukan study sebab FINAL EXAM dah nak dekat. 


 

11 comments:

aienzunnur said...

cantik la..good luck ok..=p

eila said...

thanx awk~

Dylla Ibrahim said...

sumpah lawa. aku suke !!! ngee~

eila said...

dylla

apa yg lawa nya? sy ker? hehehhe

cinta nabella said...

cantik-2 nya kek toO ...
nyum-2 ...

eila said...

nabella

kek-kek dlm gambar tu, xleh dimkn.. :)

cinta nabella said...

hehe .. knp tak leh mkn ? kek tipu kew toO ?

eilasuhaila said...

nabella

yup, sebab dalam tu kabus ajer. hehehe~

najihah sahami said...

wah..macam best je...

eila said...

najihah

hehehe~
memang best, tp memerlukan masa dan kesabaran untuk menghasilkannya..

cinta nabella said...

kabus jer ? eheh ~ tp comel cm nk mkn je